top of page
Search

O Ηρακλής Θεσσαλονίκης ξανά γεννιέται μέσα από τη νέα σειρά των αθλητών του.


Μετρώντας ήδη περισσότερους από 200 αθλητές σε ακαδημίες και αγωνιστικό τμήμα, ο ιστορικότερος σύλλογος στίβου της βορείου Ελλάδος ξεκίνησε για ακόμα μια χρονιά δουλειά, προκειμένου να πρωτοστατήσει στα βάθρα των διεθνών και πανελλήνιων επιτυχιών. Μέσα από μια ομάδα νέων ηλικιακά αθλητών και αθλητριών και υπό την έμπειρη καθοδήγηση καταξιωμένων προπονητών, ο Ηρακλής δείχνει όχι μόνο να αντέχει στις δυσκολίες, αλλά να υπερνικά τα εμπόδια προς το δρόμο της κορυφής. Με νέο επικεφαλή των ακαδημιών στίβου του ΗΡΑΚΛΗ τον Κοσμήτωρα των ΤΕΦΑΑ του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου Σπύρο Κέλλη και τη συνεχή προσέλευση παιδιών στα φυτώρια, οι προπονητές των αγωνιστικών κατηγοριών έχουν ακόμα περισσότερες πιθανότητες εξεύρεσης και ανάδειξης ταλέντων που θα συνεχίσουν τη μεγάλη παράδοση της ομάδας. Ανάμεσα στη νέα φουρνιά ελπιδοφόρων αθλητών του συλλόγου που έχουν ήδη ξεχωρίσει με τις επιτυχίες τους και τις καλές τους επιδόσεις βρίσκονται και οι εικονιζόμενοι αθλητές της φωτογραφίας. Ακολουθώντας τις οδηγίες των προπονητών τους Πλούταρχου Σαρασλανίδη, Νίκου Χαλάτση, Δημήτρη Παπαδόπουλου, Δώρα Ουτζούδη και Βασίλη Βαλσαμίδη με κάποιους να έχουν ήδη κερδίσει αρκετά πανελλήνια μετάλλια αποτελούν το λαμπρό μέλλον στην επιτυχία της ομάδας. Μερικοί από αυτούς μίλησαν και μας εξήγησαν γιατί επέλεξαν τον Ηρακλή.

Μαρία Λουκίδου 20 ετών (1η πανελλήνια πρωταθλήτρια στην 4Χ400μ. νέων γυναικών, 2η πανελλήνια νικήτρια στην 4Χ100μ. γυναικών, κάτοχος 2 χάλκινων πανελλήνιων μεταλλίων στη 4Χ400μ. γυναικών και 4Χ100μ. νέων γυναικών και 5η θέση στο ατομικό)

Είμαι από τη Δράμα και επειδή ήρθα σαν φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη έπρεπε να βρω ένα νέο σύλλογο για να προπονούμαι. Γνωρίζοντας ότι πρόκειται για τον ιστορικότερο και ένα από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ελλάδας, επέλεξα να πάρω και μεταγραφή.

Στέλιος Τζιμαγιώργης 17 ετών (3ος βαλκανιονίκης παίων στα 800μ., 1ος πανελλήνιος πρωταθλητής παίδων στα 800μ., 2ος πανελληνιονίκης στα 4Χ400μ. νέων και 3ος πάλι με την 4Χ400μ στους έφηβους.)

Είμαι στον Ηρακλή εδώ και μια τετραετία και ήρθα στο σύλλογο γιατί είναι γνωστό πως αποτελεί ένα από τους καλύτερους συλλόγους στην Ελλάδα.

Γεωργία Τερζάκη χρονών 17 ετών (2η πανελληνιονίκης στα 60μ εμπόδια γυναικών κλειστού στίβου, 1η πανελληνιονίκης παγκορασίδων στα 80μ. εμπόδια, 2η πανελληνιονίκης κορασίδων 100μ. εμπόδια και 2η νικήτρια στη συνάντηση Εθνικών ομάδων Ελλάδα-Κύπρος.)

Στον Ηρακλή βρέθηκα χάρη στον κύριο Ζαγόρα που ήταν και ο νέος μου προπονητής. Στην συνέχεια άλλαξα με τον κύριο Πλούταρχο ο οποίος και θεωρώ πως είναι ο καλύτερος από όλους στο αντικείμενο των εμποδίων.

Χρήστος Σερμπίνης 18 ετών (2ος πανελληνιονίκης στη 4Χ100μ. εφήβων και 4ος στα 150μ. του πανελλήνιου πρωταθλήματος παμπαίδων).

Στον Ηρακλή βρέθηκα γιατί ήξερα πως εκείνα τα χρόνια που ξεκίνησα ήταν ισχυρή ομάδα με καλούς αθλητές και με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσω να προπονηθώ αρκετά, ώστε να έρθουν οι καλές επιδόσεις που μπορώ να πετύχω.

Νίκη Χαντσαρίδου 20 ετών (1η πανελληνιονίκης στην 4Χ400μ. νέων γυναικών και τρίτη στην 4Χ400μ. γυναικών).

Λόγω του ότι είμαι φοιτήτρια και ήρθα από την Κάλυμνο, έψαξα ένα σύλλογο που θα με βοηθήσει να αποδώσω το μέγιστο των ικανοτήτων μου, έτσι και επέλεξα τον Ηρακλή μέσω του Πλούταρχο Σαρασλανίδη.

Αστερία Σαράφη 20 ετών (4η πανελληνιονίκης στο άλμα τριπλούν νέες γυναίκες).

. Στον Ηρακλή βρέθηκα από πολύ μικρή όταν αρχικά ξεκίνησα με τον κύριο Καλύβα και στη συνέχεια με ξεχώρισε ο κύριος Τσούγκος για να ασχοληθώ με το ύψος. Εδώ και ένα χρόνο ασχολούμαι με το τριπλούν υπό την καθοδήγηση του Κύριου Βαλσαμίδη και ελπίζω σε νέες επιτυχίες με τα χρώματα του Ηρακλή.

Ορέστης Παρασκευάς 15 ετών (3ος πανελληνιονίκης στα 800μ. παμπαίδων).

Βρέθηκα στον Ηρακλή μέσω του πατέρα μου επειδή είχε ακούσει πως γίνεται πολύ καλή δουλειά και πως πρόκειται για μια ομάδα με παράδοση στον στίβο. Στόχος μου είναι μια καλή θέση στο πανελλήνιο και να φέρω πολλούς βαθμούς στον Ηρακλή.

Ονομαστικά οι αθλητές και οι αθλήτριες της φωτογραφίας ξεκινώντας από πάνω αριστερά:

Γεωργία Τερζάκη, Ανδρέας Τσιαγάς, Αστερία Σαράφη, Ηρακλής Σπανδος, Νίκη Χαντσαρίδου, Πασχάλης Τερζής, Στέλιος Τζημαγιώργης, Χρήστος Σερμπίνης, Κωνσταντίνος Μπιριτζίκης, Μαρία Λουκίδου, Κάλι Σαραντιάδου, Μένη Κουλομπή, Παναγιώτης Δέλλιος, Ορέστης Παρασκευάς, Γιώργο Γκανάτσιος.

58 views0 comments
bottom of page